Секојдневно одржување и нега на машина за пакување зеленчук

Секојдневно одржување и нега на машина за пакување зеленчук
Машината за пакување зеленчук е автоматско пакување со голема брзина развиена врз основа на апсорпција на висока технологија и богато искуство.Контролиран е со систем за контрола на PLC, усвојува двоен фреквентен конвертор, електронски пулс со двоен код за контрола на запечатувањето и сечењето, хранењето хартија, правењето и формирањето кеси.Должината на кесата може да се постави и исече веднаш, а може да се исече без следење на кодот за боја и тоа може да се направи во еден чекор.Откако ќе се смени филмот, материјалот за пакување нема да ја помести националната шифра на боја и да ја троши кесата.Само една кеса за пакување треба да се исече на шифрата за боја за да се избегне празната кеса по промената на филмот.

Vegetables Packaging Machine
Како работи машината за пакување зеленчук?
Механички произведената мултифункционална машина за пакување има висока производна ефикасност, потребно е само едно лице да работи со неа, што може да ја намали работната сила на четири лица и значително да ги намали трошоците за производство.Во согласност со стандардите за производство на GMP, погоден за пакување на големо.Машината за пакување зеленчук има високо ниво, најмногу заштедува труд и една од најефикасните машини за пакување овошје и зеленчук.

Се состои од серво мотор, серво-двигател и екран на допир во боја за да се формира контролна единица со исклучително висока прецизност на контролата.Интелигентниот систем за контрола го олеснува поставувањето и заклучувањето на сите параметри;поставувањето на параметрите како што се формирање на вреќи, должина на сечење и температура на запечатување е пофлексибилно.Серво системот го заменува традиционалниот механички систем за напојување на филмови, ја поедноставува механичката структура, ја прави работата на машината за пакување постабилна, секојдневното одржување е поудобно и поедноставно, ги намалува барањата за вештини за операторот, а исто така ја намалува бучавата и неуспехот стапка на работа на машината.Може значително да се намали;корисникот може да ги постави параметрите за пакување на различни производи во контролната табла и треба само да ги повика соодветните податоци од меморијата и да ги изврши, а потоа може да се изврши операцијата за пакување.
Карактеристики
1. Целокупниот дизајн на механичката структура е едноставен и разумен, лесен за ракување и лесен за прилагодување.
2. Затворениот надолжен уред за запечатување е усвоен за да го направи надолжното запечатување постабилно, цврсто и стабилно.
3. Уред за хоризонтално запечатување со голема брзина, голема брзина на запечатување и сечење, јасна и убава ретикулација.
4. Со автоматско позиционирање и функција за паркирање (за да се спречи врел филм).
5. Специјални производи може да бидат опремени со безбедносен уред за спојка за заштита на спакуваните предмети.Машината за пакување е поделена на хоризонтални вакуумски машини за пакување и вертикални вакуумски машини за пакување според поставеноста на предметите за пакување.Спакуваниот предмет на хоризонталната вакуумска машина за пакување е поставен хоризонтално;спакуваниот предмет на вертикалната вакуумска машина за пакување се поставува вертикално.Хоризонталните вакуумски машини за пакување се позастапени на пазарот.


Време на објавување: мај-23-2022 година